Moj put dijetologa

Prevencija

Još sam kao mlada doktorka opšte prakse pre mnogo godina, shvatala važnost prevencije za zdravlje čoveka.

Profesionalni život

Profesionalni život mi je doneo stručno usmeravanje i brojna usavršavanja u oblastima medicine, koje svakim danom postaju sve aktuelnije.

Hormonski disbalans

U svojoj praksi subspecijaliste ishrane (dijetologa), svakodnevno svedočim brojnim
zdravstvenim izazovima žena, koje su u osnovi rezultat brzog tempa življenja i hormonskog disbalansa.

Moj put dijetologa

Još sam kao mlada doktorka opšte prakse pre mnogo godina, shvatala važnost prevencije za zdravlje čoveka. Svojim pacijentima sam i tada prilazila sa posebnim pažnjom slušanja. Jer, pacijent ti kaže sve. Samo ga treba čuti. Dijagnostika je dodatna potvrda. Ko zna, možda sam još tada opredelila svoj profesionalni put lekara u pravcu prevencije i promocije pravilnih životnih navika.

Posle velikog iskustva kao lekara opšte prakse u Domu zdravlja Dr Hadži Janoš u Bačkoj Topoli i ambulanti opšte prakse u mestu Novo Orahovo, zatim lekara specijaliste higijene u Zavodu za zaštitu zdravlja u Subotici i lekara specijaliste higijene i subspecialise ishrane zdravih i bolesnih ljudi na Vojnomedicinskoj akademiji, pre deset godina otvaram privatnu praksu na Novom Beogradu.

Profesionalni život mi je doneo stručno usmeravanje

i brojna usavršavanja u oblastima medicine, koje svakim danom postaju sve aktuelnije. Medicinska nutritivna terapija, nutricionizam, medicina životnog stila, integrativna medicina, suplementacija, energetska psihologija, aromaterapija. Sve to mi je donelo dodatno shvatanje važnosti holističkog pristupa pacijentu.

U svojoj praksi subspecijaliste ishrane (dijetologa), svakodnevno svedočim brojnim zdravstvenim izazovima žena, koje su u osnovi rezultat brzog tempa življenja i hormonskog disbalansa.

Zdravstveni izazovi mojih pacijentkinja su gojaznost, sindrom policističnih jajnika, insulinska rezistencija, hipotireoza, problem sa začećem. Žene kojima pomažem su u pubertetu, reproduktivnom period života, perimenopauzi, menopauzi. Svoje pacijentkinje učim da se naše zdravlje može posmatrati kroz više nivoa, kao fizičko, mentalno, duhovno i naravno emotivno. Emotivno telo kod žena ima ogroman uticaj na njeno mentalno i fizičko zdravlje. To je važno i korisno znati. 

Važno je osvestiti kakvim životom živimo, šta sve može da utiče na naše zdravlje i koje su to navike na dnevnom nivou kojima unapređujemo svoje emotivno, mentalno, duhovno i fizičko blagostanje. Kreirala sam jedinstven, primenljiv koncept primene navika u ishrani, kretanju, spavanju i kontroli stresa, koji je po meri svake od nas. Zajedno menjamo nutritivne navike, učimo važnost planiranja ishrane, načine planiranja i pripreme obroka, ideje za ishranu na poslu, odabir namirnica, čitanje deklaracija prehrambenih proizvoda, značaj low tox koncepta življenja, značaj pravilne higijene spavanja i kontrole stresa.

Značaj svesnog jedenja.

Usvajanje pravilnog stila života je proces, ultimativna potreba savremenog života svake žene, naša destinacija a ne kratkoročan cilj. Smatram da žena 21. veka treba da bude proaktivna kako bi sačuvala zdravlje i stvorila jedinstvenu umetnost življenja za sebe i svoju porodicu.

Dr Andrijana Zuber

tvoj dijetolog i vodič ka postizanju optimalnog zdravlja