(ne)pravilne navike

Pravilna ishrana i na radnom mestu!

Pravilna ishrana

Redovno konzumiranje uravnoteženih obroka bogatih voćem, povrćem, proteinima i složenim ugljenim hidratima održava stabilan nivo energije tokom radnog dana. Pravilna ishrana podstiče koncentraciju i održava mentalnu svežinu. Važno je izbegavati brzu hranu i unositi dovoljno tečnosti za hidrataciju.

Fizička aktivnost

Uključivanje u redovne pauze za vežbanje ili šetnje tokom radnog vremena povećava cirkulaciju krvi, smanjuje stres i osvežava um. Čak i kratke aktivnosti poput istezanja mogu poboljšati fokus i produktivnost. Dugoročno, redovna fizička aktivnost doprinosi boljem zdravlju i smanjuje rizik od bolesti.

Upravljanje stresom

Tehnike za smanjenje stresa, poput dubokog disanja, meditacije ili kratkih pauza za relaksaciju, ključne su za očuvanje mentalnog zdravlja i performansi na poslu. Održavanje ravnoteže između poslovnih obaveza i vremena za odmor i oporavak podstiče dugoročnu produktivnost i zadovoljstvo poslom.

Individualno savetovanje zaposlenih

U toku svog radno aktivnog života, svaka zaposlena osoba veliki deo vremena provodi na svom radnom mestu. Nutritivne navike, fizička aktivnost, kontrola stresa i pravilan san dokazano utiču na produktivnost i efikasnije savladavanje poslovnih obaveza. Zbog toga je važno da kao zaposleni imaš informacije šta sve može uticati na tvoje zdravlje.

Edukacija na radnom mestu

U toku svog radno aktivnog života, svaka zaposlena osoba veliki deo vremena provodi na svom radnom mestu. Navike zaposlenih su veoma često nepravilne, i to posatje faktor rizika za mnoge zdravstvene izazove.

Uvođenje koncepta In house edukacije zaposlenih je proces koji uz našu pomoć postaje vredan deo sistema kvaliteta i jedinstven imidž kompanije. Njime se unapređuje zdravstveno stanje zaposlenih i njihova produktivnost.

  • edukativna predavanja o zdravim stilovima života
  • nutritivni pregled zaposlenih u prostorijama kompanije
  • izrada jelovnika sa zdravim obrocima za potrebe restorana
  • dijetoterapija u prostorijama kompanije

Pravilne nutritivne navike pozitivno utiču na produktivnost i efikasnije savladavanje poslovnih obaveza.